Salon HORECA
Salon HORECA to miejsce prezentacji innowacyjnych rozwiązań mających na celu usprawnić pracę profesjonalnych kuchni, zwiększyć zakres usług oferowanych przez lokale gastronomiczno-noclegowe, a także zapewnić bezpieczeństwo i komfort pobytu gościom restauracji czy obiektów noclegów.

ZAKRES TEMATYCZNY
- specjalistyczny sprzęt wyposażenia zaplecza kuchennego
- wyposażenie sal restauracyjnych, barów i kawiarni
- wyposażenie pokoi i łazienek hotelowych
- wyposażenie i sprzęt recepcji hotelowej
- wyposażenia centrów konferencyjnych i ośrodków szkoleniowych
- wyposażenie Stref Relaxu w hotelu
- nowe technologie dla hotelarstwa i gastronomii
- odzież robocza
- środki czystości
KTO ODWIEDZA SALON?
Salon HORECA co roku odwiedza kilka tysięcy restauratorów, kucharzy oraz właścicieli i menadżerów obiektów wypoczynkowo-noclegowych.

WYDARZENIA SPECJALNE
Sercem ekspozycji dla sektora HORECA jest strefa kulinarna, w której odbywa się najbardziej prestiżowy konkurs w polskiej gastronomii – Kulinarny Puchar Polski. W tym roku będzie to już 20. edycja tego wyjątkowego wydarzenia, którego celem jest wyłonienie mistrzów smaku, wsparcie ich w dalszym rozwoju zawodowym i stworzenie kulinarnego szlaku wiodącego przez kuchnię najlepszych kucharzy młodego pokolenia w Polsce.

W ramach ekspozycji HORECA odbywają się także dedykowane przedstawicielom obiektów gastronomicznych i noclegowych szkolenia na temat zmian na rynku HORECA w obszarze trendów kulinarnych, technologii, rozwiązań marketingowych. Nie brakuje także warsztatów kulinarnych z ekspertami smaku - znakomitymi szefami kuchni.