PREMIERA!

Kongres POLAGRA EXPORT MEETING! Podczas wydarzenia: prezentacje grup produktowych, eksperckie wystąpienia i spotkania biznesowe w specjalnej strefie matchmakingowej.  

Organizator:

Chefs Academy 2021 z redakcją Restaurant Management

Podziel się

Chefs Academy to warsztaty ze znakomitymi szefami kuchni organizowane przez redakację dwumiesięcznika Restaurant Management. Zajęcia każdego dnia prowadzi inny szef kuchni!

 

Podczas Chefs Academy w Poznaniu:

  • poznasz filozofię gotowania znakomitych poznańskich szefów kuchni,
  • przyrządzisz dwa dania zgodne z tematyką wybranego warsztatu,
  • przygotujemy dla Ciebie profesjonalne stanowisko pracy,
  • odkryjesz nowe techniki kulinarne, zdobędziesz cenną wiedzę oraz kontakty,
  • uzyskasz certyfikat ukończenia szkolenia i przepis.

PROGRAM CHEFS ACADEMY

I DZIEŃ – 04.10.2021

MENU Z RYBĄ W ROLI GŁÓWNEJ

 

Warsztat poprowadzi: Wojciech Harapkiewicz, szef kuchni Boreczna

Zwycięzca nagrody Gault&Millaut w kategorii Szef Kuchni Tradycyjnej 2018r. Swoje doświadczenie zdobywał w wielu gwiazdkowych restauracjach i hotelach w Polsce i zagranicą. Pracował między innymi we Francji, Włoszech, Szwajcarii i Niemczech. Wielokrotnie nagradzanyna konkursach. Gotował dla trzech prezydentów Polski, króla Belgii oraz jego świętobliwości XIV Dalaj Lamy. Jest specjalistą w dziedzinie dziczyzny i owoców morza oraz nowoczesnej odsłonie kuchni polskiej. Często zasiada w jury prestiżowych konkursów kulinarnych. Od kilkunastu lat właściciel firmy Nowoczesna Gastronomia specjalizującej się w otwieraniu nowych restauracji, rekrutacji i szkoleniu personelu kuchni Sali oraz liftingu karty menu, organizowania wydarzeń kulinarnych i prowadzenia eventów dla branży gastronomicznej. Ambasador marek BIELMAR oraz Lifeberry. Bardzo charyzmatyczny szef i człowiek. W kuchni nie chodzi o kompromisy, do gotowania podchodzi jak do sztuki kulinarnej. Karmiąc swoich gości kieruje się tym by choć w najmniejszym stopniu ich poznać by móc zwiększyć och doznania a nie tylko zaspokoić głód. Sam jest smakoszem owoców morza, ostrych serów oraz oleju dyniowego.

 

II DZIEŃ – 05.10.2021

BOGACTWO ŚWIATA ROŚLIN. DAJ SIĘ ZASKOCZYĆ.

 

Warsztat poprowadzi: Ernest Jagodziński, szef kuchni restauracji Autentyk - kuchnia i ludzie

Od zawsze wiedział, co chce robić w życiu – tworzyć. Spośród wszystkich kreatywnych dziedzin wybrał właśnie kuchnię. W codziennej pracy najbardziej ceni wolność twórczą i zadowolenie gości. Swoje pierwsze, gastronomiczne kroki stawiał w Restauracji 99. Tamten czas wspomina przede wszystkim jako przygodę, podczas której poznał nie tylko swój zawód, ale i wyjątkowych ludzi. Następnie trafił do Restauracji Sens i w końcu warszawskiego The Westin Warsaw. To tam, po raz pierwszy zdobył tytuł– zastępcy chef’a kuchni. W 2005 wygrywa Martell – konkurs kulinarny młodych talentów. Kolejnym przystankiem i odważnym zawodowym krokiem było przeniesienie się do Poznania, gdzie podjął się zbudowania nowego miejsca w obcym mieście jakim była Restauracja Cucina a co okazało się być początkiem wielkiej przygody. Szef Jutra 2017 wg prestiżowego przewodnika Gault&Millau Polska. Co jest dla niego najważniejsze? Rodzina, ale również współpracownicy, których lubi nazywać podopiecznymi. Chce dawać innym, to co ma w sobie najlepsze. 16 czerwca 2016r. został oficjalnym i pierwszym w Polsce Chefem Ambasadorem Drużyna Szpiku. Oraz Ambasadorem firmy Koppertcress na Polskę. Sam uczył się od najlepszych i takich tez podziwia. Jego kulinarne autorytety to m.in. Tetsuya Wakuda, Alain Ducasse i Charlie Trotter. Gotowanie jest dla niego połączeniem filozofii, psychologii i zabawy. Najchętniej zrezygnowałby z tworzenia menu, zdając się na nastrój chwili, dostępność składników i dziecięcą spontaniczność w odkrywaniu smaków i kształtów.

 

III DZIEŃ – 06.10.2021

WEGE INSPIRACJE OD TOMKA PUROLA

Warsztat poprowadzi: Tomasz PurolSzef kuchni, zwycięzca V edycji programu TOP CHEF

Posiada bogate doświadczenie zawodowe, które zdobywał od 20 lat w różnych miejscach w Polsce, m.in. w: Park Hotelu w Poznaniu i Szczecinie, poznańskim Hotelu Brovaria, hotelu Remes w Opalenicy, hotelu Best Western Symfonia w Osjakowie, restauracji Concordia Taste w Poznaniu, poznańskim hotelu Blow UP Hall 5050 i innych. Zwycięzca i laureat wielu prestiżowych konkursów w Polsce i zagranicą. Posiadacz złotego medalu, który zdobył w Drużynowych Mistrzostwach Europy we Włoszech w 2000 roku oraz dwóch brązowych medali występując w Reprezentacji Narodowej na Pucharze Świata w Luksemburgu w 2002 roku oraz na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie w 2012 roku. Na małym ekranie Tomek zadebiutował w pięknym stylu zwyciężając V edycję programu TOP CHEF w 2015 roku. W 2016 roku powrócił do telewizji i wystąpił w roli mentora gwiazd w jesiennej odsłonie programu „Top Chef. Gwiazdy od kuchni”. Przez ostatnie pół roku był szefem kuchni w PiliPili Anna of Zanzibar.

 

Zapisz się na warsztaty Więcej informacji

Udział w wydarzeniu jest płatny.

Zgłoszenia przyjmowane są przez redakcję Restaurant Management za pośrednictwem strony: www.chefsacademy.pl.

Organizator: