Organizator:

Serce do smaku i aromatu

Podziel się

Pasja i serce każdego dnia wkładane w produkcję przekładają się na wyśmienity smak i aromat cukierków.

Fabryka Cukierków „Pszczółka” Sp. z o. o. działa na rynku niespełna 70 lat. Produkuje cukierki czekoladowe, praliny, galaretki, karmelki twarde i nadziewane. Należy do Grupy Kapitałowej Krajowej Spółki Cukrowej S.A. i w całości jest polską firmą.

W produkcji cukierków wykorzystuje: naturalne soki, aromaty, barwniki, bakalie oraz delikatną czekoladę. Wspieramy rodzimych dostawców, w swoich produktach stosuj mleko od polskich dostawców, cukier z polskich buraków cukrowych. Stosuje tradycyjne
i sprawdzone receptury.

Jednocześnie korzysta z nowoczesnych rozwiązań i śledzi trendy rynkowe, chcąc stale zaskakiwać klientów. Cukierki od lat są doceniane przez konsumentów, jak i specjalistów z branży, o czym świadczą liczne nagrody i wyróżnienia. Wyroby Pszczółki podbiły także rynki zagraniczne. Można je znaleźć na sklepowych półkach m.in. w USA, Rosji, Jordanii, Niemczech, Łotwie, Słowacji, Czechach, Estonii, Azerbejdżanie, Mongolii, Szwecji, Rumunii, Litwie, Węgrzech, Kanadzie, Iraku, Chinach.